Solliciteer
AGU verkoopt het bedrijfsonderdeel Fast Forward Wheels aan de voormalige eigenaar Henk Schipper, die het bedrijf in 2006 startte zo meld Nieuwsflits. Schipper gaat als nieuwe eigenaar actief leiding geven aan zijn voormalige productiebedrijf, dat binnen de gelederen van AGU toch een vreemde eend in de bijt bleek te zijn.

Enkele weken geleden vond online een internationale distributeurmeeting plaats, waarin gesproken werd over de plannen en strategie van FFWD in 2021. Daarin werd echt nog met geen woord gerept over deze actuele wending. Die speelde toen op de achtergrond al wel, maar kon nog niet officieel aangekondigd worden.

AGU wil zich volledig richten op de textiel- en groothandelsactiviteiten en dat matcht onvoldoende met een productiebedrijf als Fast Forward Wheels. Sinds 1966 is AGU een grote speler in de Nederlandse fietsmarkt. De groothandel van toen is ook uitgegroeid tot een specialist in ontwikkeling, productie en verkoop van fietskleding, fietstassen en regenkleding.
Fast Forward Wheels is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige carbon fietswielen voor verschillende disciplines zoals race, baan, triathlon en gravel. Vanuit de hoofdvestiging in Zwolle wordt met een team van gepassioneerde medewerkers, met veel ervaring in het eigen vakgebied, dagelijks gewerkt aan het perfectioneren van de wielen. Deze worden vanuit Nederland naar meer dan 30 landen wereldwijd geëxporteerd, met belangrijke speerpunten in Azië, Amerika en de rest van Europa.

AANSLUITING ZOEKEN 
Fast Forward Wheels werd in 2006 opgericht door Henk Schipper, die het toentertijd samen met Roland ten Brinke uitbouwde tot een belangrijke speler op de internationale fietswielenmarkt. De beide aandeelhouders besloten in 2012 om aansluiting te zoeken bij een grotere organisatie die de verdere groei van FFWD kon faciliteren en versterken. Nadat de overname door AGU voltooid was, bleven ze aanvankelijk aan als directeur aan na de overname. Ten Brinke, tegenwoordig managing director bij een Futurum.cc (een zusteronderneming van FuturumShop) vertrok in januari 2013, een half jaar na de overname, en Schipper in december 2013. Momenteel is hij mede-eigenaar van American Eagle MTB, samen met Bart Brentjens.

MOOIE LANGE SABBATICAL 
Op Facebook heeft Schipper zijn hereniging met FFWD ook kenbaar gemaakt. “Nadat ik eind 2013 afscheid nam van FFWD, is het fijn te kunnen melden dat ik per 04-01-2021 weer aan het roer zit bij FFWD! Ik verheug me enorm om samen met Roman, Fero, Jaro, Ernst-Jan, Rik, Tino en de rest van het team de draad weer op te pakken bij FFWD. Naast de meer serieuze projecten Team Roompot en American Eagle, heb ik de afgelopen 7 jaar vooral kunnen genieten van reizen, fietsen, motorrijden, gitaar spelen en mijn gezin. Een fantastisch mooie lange sabbatical,” aldus Schipper. “Ik ben AGU dankbaar voor het feit dat ze al die jaren goed op ‘’mijn kindje’’ hebben gepast en mij nu in staat stellen een vervolg te geven aan dit prachtige avontuur. Mijn accu is weer volledig opgeladen. Ik bruis van de energie, ambitie en motivatie. Bij FFWD is het huidige assortiment mooier dan ooit, is de schare trouwe fans de afgelopen jaren enorm gegroeid, en wordt de extreem hoge service vaak geroemd. Kortom: een prima basis om verder te bouwen aan een prachtig merk. Ik hoop de komende jaren weer veel in contact te zijn met al mijn wielervrienden.”

AGU BLIJFT DISTRIBUTIEPARTNER 
De toekomst van Fast Forward Wheels is nu dus weer terug in de vertrouwde handen van de oprichter. Schipper is verheugd dat hij weer aan het roer komt te staan bij Fast Forward Wheels en invulling kan gaan geven aan de verdere groei van het bedrijf. AGU blijft haar rol als distributiepartner van Fast Forward Wheels in de Benelux vervullen.